X

Νέα “πυρά” της ΕΙΤΗΣΕΕ στην κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες

Για εξυπηρέτηση συμφερόντων πίσω από την παράνομη παρακράτηση του τιμήματος των υπερθεματιστών, κάνει λόγο η ΕΙΤΗΣΕΕ. Τι απαντά ο Νίκος Παππά. ”Βολές” της Digea κατά της Alter Ego.

Ant1news

"Φουντώνει" ξανά η κόντρα κυβέρνησης – Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, στον απόηχο της κήρυξης ως αντισυνταγματικού του νόμου Παππά.

"Λάδι στην φωτιά" ρίχνουν τόσο η μη επιστροφή του τιμήματος στους υπερθεματιστές, που θα έπρεπε να είχε γίνει αυτόματα, με την λήξη της διορίας έκδοσης των 4 αδειών, στις 6 Δεκεμβρίου, όσο και οι κινήσεις και πιέσεις στο παρασκήνιο, όπως αναφέρει η ΕΙΤΗΣΕΕ, για την χωρίς άδεια εκπομπή νέων σταθμών.

Για σκοπιμότητες των αρμοδίων, που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, κάνει λόγο η Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών.

«Ενεργοί συνεργοί στην αεροπειρατεία» επιχειρούν να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις για ίδιο συμφέρον. Γιατί άραγε συνεχίζεται αυτή η παρακράτηση του τιμήματος, που συνιστά αδικαιολόγητο πλουτισμό εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου; Ποιος ωφελείται από αυτήν την κατάσταση; Μήπως, έτσι, γίνεται απόπειρα να εγγραφούν ανύπαρκτα δικαιώματα ως υπαρκτά; Και να χορηγηθούν προσωρινές άδειες σε ανύπαρκτους σταθμούς; Εάν έτσι είναι τα πράγματα, πρόκειται πλέον για «αεροπειρατεία των αυθαιρέτων», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΕΙΤΗΣΕΕ.

«Για θράσος των καναλαρχών να ζητούν και τα ρέστα» κάνει λόγο, σε απάντηση του ο Νίκος Παππάς. «Υπενθυμίζουμε ότι δεν έχουν καν άδεια, ενώ και το αντισυνταγματικό καθεστώς των “παρατάσεων νόμιμης λειτουργίας” δεν ανανεώθηκε στις 31/12/15. Ας το πάρουν χαμπάρι. Τα πράγματα άλλαξαν. Δεν αποφασίζουν οι καναλάρχες ποιος θα λειτουργεί και ποιος όχι. Αποφασίζει η Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα, πηγές της DIGEΑ, απαντώντας σε σχετικές επιθέσεις, τόνιζαν ότι δεν μπορούν να αναμεταδώσουν τηλεοπτικό πρόγραμμα της εταιρείας ALTER EGO συμφερόντων Μαρινάκη, καθώς δεν διαθέτει άδεια, όπως ρητώς ορίζει ο νόμος, ο οποίος προβλέπει και αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.