X

ΔΟΛ: εκκαθάριση εν λειτουργία προκρίνουν οι τράπεζες

Κρίνεται το μέλλον του Οργανισμού. Ουδείς επενδυτής έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το συγκρότημα.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Νέα διάσταση στις εξελίξεις για το μέλλον του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, στον απόηχο του σάλου από την τοποθέτηση του Βασίλη Μουλόπουλου στο «τιμόνι» του ΔΟΛ, προκύπτει από τις πληροφορίες που προέρχονται από τραπεζικές πηγές.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, οι 4 συστημικές τράπεζες ζητούν εκκαθάριση εν λειτουργία του Οργανισμού. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σημαίνει ότι οι τράπεζες μπορούν να πουλούν κομμάτι-κομμάτι ή να διαθέσουν ολόκληρη την περιουσία του Οργανισμού, δηλαδή ακίνητα, κινητά ή οτιδήποτε άλλο κατέχει ο ΔΟΛ, ώστε να αποπληρωθούν οι οφειλές του Οργανισμού σε αυτές.  

Βάσει των πληροφοριών που μετέδωσε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Νίκος Ρογκάκος, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιος επιχειρηματίας ή επιχειρηματικό σχήμα που να έχει απευθυνθεί σε οποιαδήποτε τράπεζα, καταθέτοντας κάποιο επενδυτικό σχέδιο κι εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για τον ΔΟΛ.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναπαράγονται στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι ενδιαφέρον έχει επιδείξει ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό εάν έχει προσεγγίσει ή όχι κάποια τράπεζα, ενώ ως τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επιβεβαίωση ή διάψευση από την πλευρά του επιχειρηματία.

Από τα συνολικά χρέη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, το Το 74% οφείλεται στις τράπεζες και το 26% σε εργαζόμενους, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές.