X

Αναστολή έκδοσης για “Βήμα” και “Νέα” προαναγγέλλει ο ΔΟΛ

Με άρθρο στο "Βήμα" η επιχείρηση γνωστοποιεί ότι τις επόμενες ημέρες θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναστολή έκδοσης των ιστορικών εφημερίδων.

Ant1news

Την αδυναμία εκτύπωσης των ιστορικών εφημερίδων προαναγγέλλει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη σε πρωτοσέλιδο άρθρο του. Όπως υποστηρίζει η επιχείρηση στερείτε κάθε διαθέσιμου πόρου για να προχωρήσει στις εκδόσεις και κατηγορεί γι’ αυτό τις τράπεζες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προσπάθειες εξεύρεσης επενδυτή που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες δεν τελεσφόρησαν και όλα δείχνουν πως η επιχείρηση οδηγείται σε εκκαθάριση.

Στο κείμενο το οποίο τιτλοφορείται «Ποιοι στραγγαλίζουν τον τύπο» αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι “«Το Βήµα» και «Τα Νέα» αναγκάζονται να αναστείλουν εντός των ηµερών την έκδοσή τους για οικονομικούς λόγους. Και αυτό γιατί οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν να δεσµεύσουν – και δέσµευσαν – προς όφελός τους, έναντι των δανείων που έχουν χορηγήσει, κάθε έσοδο του Οργανισµού, είτε αυτό προέρχεται από την πώληση των εφηµερίδων είτε από την καταχώριση εµπορικών διαφηµίσεων.

Ουσιαστικά ο Οργανισµός στερείται κάθε διαθέσιµου πόρου µε αποτέλεσµα να µη δύναται να υποστηρίξει την εκτύπωση των εφηµερίδων του, ούτε βεβαίως να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των άλλων µέσων που διαθέτει”.