X

Στην κορυφή της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στην Σερβία ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ

Ο Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου, Θοδωρής Κυριακού, μετείχε στο Επιχειρηματικό Φόρουμ του Βελιγραδίου κι είχε μακρά συνομιλία με τον Αλ. Βούτσιτς.

Ant1news

Του Νικόλα Βαφειάδη

Εβδομήντα εταιρείες από σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, ανάμεσά τους και ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, συμμετείχαν στο Ελληνο-Σερβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, στο Βελιγράδι, στο οποίο παρέστησαν και οι Πρωθυπουργοί των δύο χωρών. Το Φόρουμ διοργανώθηκε από την Ένωση Επιμελητηρίων της Σερβίας και την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βελιγράδι.

Σε δηλώσεις του στην σερβική τηλεόραση, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Θοδωρής Κυριακού εξέφρασε την ικανοποίησή του  για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Κυριακού στο περιθώριο του Φόρουμ, «πολλοί σημαντικοί επιχειρηματίες κι από τις δύο χώρες είναι εδώ, υπογραμμίζοντας τη σημασία των ισχυρών Ελληνο-Σερβικών σχέσεων, ενώ και οι δύο ηγέτες των χωρών μας, και της Σερβίας και της Ελλάδας, φαίνονται πολύ προσηλωμένοι στο να κάνουν αυτή τη σχέση ακόμη πιο αποδοτική. Ως επιχειρηματίας, είμαι πολύ ευτυχής που το βλέπω αυτό».

Στο πλαίσιο του Φόρουμ, παρουσιάσθηκαν από σερβικής πλευράς οι επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες στους κλάδους των τροφίμων, της ενέργειας, των κατασκευών, των υπηρεσιών υγείας, καθώς επίσης στις μεταφορές, στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στις τηλεπικοινωνίες και στις τεχνολογίες πληροφορικής, στον τουρισμό και φυσικά στα ΜΜΕ.

 

Ένας από τους σημαντικότερους επενδυτές στη σερβική αγορά είναι ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, που ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια από ένα μικρό κανάλι, το «Fox Televizija», που μετονομάσθηκε σε «Prva» και αποτέλεσε τον πυρήνα για την εξάπλωση του Ομίλου στη χώρα, όπου έχει πλέον κατακτήσει την κορυφή κι έχει κυριολεκτικά μεταμορφώσει την αγορά των μέσων ενημέρωσης.

«Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ στη Σερβία είναι ο κορυφαίος Όμιλος στα media, με τα κανάλια μας, με την «Prva», το «Β-92» και τα καλωδιακά κανάλια μας. Ήρθαμε εδώ για να αλλάξουμε την τηλεόραση, να παραγάγουμε καλύτερα προγράμματα, καλύτερη ψυχαγωγία και καλύτερες ειδήσεις και νομίζω ότι έχουμε πετύχει» υπογράμμισε ο Θοδωρής Κυριακού.

 

Η συνεχής ανάπτυξη του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, που κατέχει αδιαμφισβήτητα την ηγετική θέση μεταξύ των Ομίλων ΜΜΕ στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη, φέρνει πάντοτε στο επίκεντρο τους ανθρώπους του και φυσικά την ηγεσία του. Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ξεχώρισε, από την επιχειρηματική ελίτ των δύο χωρών, τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και είχαν μακρά συνομιλία για τα επενδυτικά σχέδια του Ομίλου.

Αναφερόμενος στην παρουσία του Ομίλου στην Σερβία, ο κ. Κυριακού τονίζει «είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μας. Απασχολούμε περίπου 500 ανθρώπους πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε αυτή τη χώρα και θα είμαστε ευτυχείς να επενδύσουμε περισσότερο. Βρισκόμαστε εδώ για να μείνουμε και να δημιουργήσουμε μεγάλα πράγματα γι' αυτή τη χώρα. Οπότε, το να βλέπουμε τους ηγέτες των δύο χωρών μας να είναι μαζί, μας δίνει ακόμη περισσότερο κίνητρο και δυναμική για να επενδύσουμε περισσότερο σε αυτή τη χώρα και να αναπτύξουμε την οικονομία της και τις επιχειρήσεις μας».

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η Ελλάδα στην οικονομική συνεργασία με τη Σερβία, είναι ότι τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνόδευε στο ταξίδι του στο Βελιγράδι, εκτός από τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, καθώς και μεγάλη επιχειρηματική αποστολή.