X

Πρώτη κρίσιμη απόφαση για τον ΔΟΛ

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη επίσημη απόφαση για το μέλλον του ΔΟΛ και την τύχη των εργαζομένων του.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου 

Η πρώτη κρίσιμη απόφαση της Δικαιοσύνης για το μέλλον του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και την τύχη των 500 εργαζομένων του αναμένεται το πρωί της ερχόμενης Τρίτης  7 Φεβρουαρίου. 

Η απόφαση θα αφορά στο εάν θα «μπλοκαριστεί» προσωρινά η εκποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου του ΔΟΛ  ή εάν θα αφήσει περιθώριο να μείνει «ανοικτός» ο τροφοδότης λογαριασμός, προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πληρωθούν μέρος των  δεδουλευμένων τους. 

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πρωτοδικών στους δικηγόρους των δύο πλευρών, αν και ο Προϊστάμενος του Πρωτοδικείου του ζήτησε να εκδώσει την απόφαση αύριο, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, τους έδωσε προθεσμία να καταθέσουν τα σημειώματα τους και θα εκδώσει την απόφαση του το πρωί της ερχόμενης Τρίτης. 

Η παρέμβαση των εργαζομένων του ΔΟΛ, που επί σχεδόν 7 μήνες παραμένουν απλήρωτοι,  έγινε το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον του Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου του αιτήματος των 4 τραπεζών, οι οποίες ζητούν την έκδοση  προσωρινής διαταγής για τη μη μεταβολή της περιουσίας του Οργανισμού («ομπρέλα» προστασίας από τους υπόλοιπους πιστωτές που μπορούν να διεκδικήσουν εκποίηση περιουσίας για να εισπράξουν τα οφειλόμενα), τουλάχιστον μέχρι τις 3 Μαρτίου,  οπότε έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της κύριας αίτησης τους για να τεθεί η επιχείρηση υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης. 

Οι δικηγόροι του συνόλου των εργαζομένων στο ΔΟΛ ζήτησαν από τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων να εξαιρεθεί ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο κατατίθενται οι εισπράξεις από τις κυκλοφορίες και τα κέρδη των εντύπων. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλιστεί, όπως λένε,  η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων.