X

Λουκέτα σε μπαρ και καφέ της Θεσσαλονίκης για φοροδιαφυγή

Η φοροδιαφυγή καλά κρατεί, όπως αποδεικνύεται από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ. Πόσες παραβάσεις διαπιστώθηκαν μέσα σε 12 ώρες.

Ant1news

Λαβράκια έβγαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατά τη διάρκεια εντατικών ελέγχων που πραγματοποίησαν χθες στα κλαμπ και τα μπαρ στη Θεσσαλονίκη. 

Συγκεκριμένα , στο Κέντρο και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, από το απόγευμα της Παρασκευής έως τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (διάστημα 12 ωρών) , με 11 ελεγκτές, πραγματοποιήθηκαν 30 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 16 παραβάτες με 95 παραβάσεις.

Επιβλήθηκε 48ωρη αναστολή λειτουργίας σε δύο μεγάλα μπαρ στο λιμάνι για μη έκδοση αποδείξεων σε 44 περιπτώσεις και σε καφέ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη για μη έκδοση αποδείξεων σε 12 περιπτώσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογες ποινές αναμένεται να επιβληθούν και για δύο άλλα γνωστά μπαρ της Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων. 

Οι έλεγχοι από κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα ενταθούν το επόμενο διάστημα καθώς εκτιμάται ότι η φοροδιαφυγή ειδικά στον χώρο της εστιάσης και της διασκέδασης καλά κρατεί.