X

Πρεμιέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών για το εταιρικό ομόλογο του ΟΠΑΠ

Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η διαπραγμάτευση του εταιρικού ομολόγου του ΟΠΑΠ.

Ant1news

Με την ψήφο εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας, ξεκίνησε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών η διαπραγμάτευση του εταιρικού ομολόγου του ΟΠΑΠ, στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς. Η διοίκηση του Χρηματιστήριου, της εταιρείας, εκπρόσωποι των αναδόχων και παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς έδωσαν δυναμικό παρών στην ειδική εκδήλωση έναρξης της συνεδρίασης, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, «χτύπησε το καμπανάκι» της έναρξης των συναλλαγών της ημέρας.

Το ομόλογο έχει πενταετή διάρκεια και επιτόκιο 3,5%, καθιστώντας το ιδιαίτερα ελκυστικό, με βάση τις τρέχουσες συνθήκες και προκλήσεις της αγοράς.  Η δημόσια προσφορά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς ο ΟΠΑΠ, ενώ ζητούσε 200 εκατ. ευρώ από τους επενδυτές συγκέντρωσε προσφορές άνω των 420 εκατ. ευρώ.

Τελικά, η εταιρεία άντλησε 200 εκατ. ευρώ και το επιτόκιο για τους ομολογιούχους που θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο διαμορφώθηκε στο 3,5%. Η άντληση του ποσού αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο επενδυτικό σχέδιο του ΟΠΑΠ, που θα ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας, έχοντας στο επίκεντρο το δίκτυο των πρακτορείων του.

Τα αντληθέντα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν κατά 72,1 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων και των πρακτορείων, κατά 25,2 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου παιγνιομηχανών (VLTs) και κατά 20,3 εκατομμύρια ευρώ για την εγκατάσταση τερματικών στοιχηματισμού τύπου self-service (SSBTs) και Virtual Sports στα πρακτορεία.

 

Ο ΟΠΑΠ έχει ήδη ξεκινήσει τις μεγάλες αλλαγές. Όσον αφορά στα VLTs, έχει ήδη ολοκληρωθεί η πιλοτική εγκατάσταση σε 10 πρακτορεία στην Αθήνα και συνεχίζεται το πλάνο εγκατάστασης τριών παιγνιομηχανημάτων ανά πρακτορείο σε 40 νομούς, εντός των επόμενων δύο μηνών. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα, ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης και λειτουργίας των Virtual Games σε 91 πρακτορεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα, ενώ η εισαγωγή των Virtual Games σε όλο το δίκτυο αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τις 18 Απριλίου.

Πρόσφατα μάλιστα, σε μια επιπλέον κίνηση στήριξης των πρακτόρων του, ο ΟΠΑΠ προχώρησε σε νέα κεντρική συμφωνία με την εταιρεία ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ, εξασφαλίζοντας προνομιακές χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος (έκπτωση έως και 32%) για τα πρακτορεία του και ελαφρύνοντας περαιτέρω τα λειτουργικά τους κόστη.