X

Ανοικτά μαγαζιά εν μέσω πολλών αντιδράσεων

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Αντιδράσεις και από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος. Το ωράριο των καταστημάτων σήμερα.

Ant1news

Ανοιχτά, εν μέσω αντιδράσεων, είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα, με τη δυνατότητα που τους παρέχει ο νόμος να λειτουργούν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Ωστόσο, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων. Παράλληλα, κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να μην δουλέψουν και να μην ψωνίσουν απηύθυνε και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ) από κοινού με την ΓΣΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι, από τις 10 Ιουλίου 2017 ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο της εφαρμογής του θεσμοθετημένου ανοίγματος των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο.

Εν τω μεταξύ, με πρόσφατη υπουργική απόφαση καθορίστηκε σε ποιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μπορούν να παραμένουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο.