X

Ο ΟΠΑΠ στηρίζει και την εταιρεία “Plexscape”

Είναι μία από τις 20 καινοτόμες επιχειρήσεις που μετέχουν στο Πρόγραμμα “Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ”.

Ant1news

«Κάτι καλύτερο» έχει ξεκινήσει και για την επιχειρηματικότητα από τον ΟΠΑΠ, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σε 20 καινοτόμες, αναπτυσσόμενες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους και να συμβάλλουν στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Μία από τις 20 επιλεγμένες επιχειρήσεις που μετέχουν στο Πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» είναι η «Plexscape», το «Plex Earth» της οποίας, ως πρόσθετο στο «AutoCAD», δίνει σε αρχιτέκτονες και μηχανικούς την αυτοματοποίησης της διαδικασίας δημιουργίας υποβάθρων με αεροφωτογραφίες και δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης για έργα μεγάλης κλίμακας, καθώς και τρισδιάστατων (3D) φωτορεαλιστικών αναπαραστάσεων μέσα στο Google Earth, με σκοπό τόσο την οπτική επιβεβαίωση της προσαρμογής τους στο χώρο, όσο και τη διαδραστική παρουσίαση στους πελάτες τους.

Σήμερα το Plex.Earth  το χρησιμοποιούν περισσότερες από 2.200 εταιρείες παγκοσμίως με τον αριθμό των χρηστών να ξεπερνά τους 6.000. Σε ποσοστό 96%, η πελατειακή βάση της εταιρείας προέρχεται από το εξωτερικό, με τη σαφή πλειοψηφία αυτής, 60%, να είναι από ΗΠΑ και Καναδά. Στο πελατολόγιο της Plexscape περιλαμβάνονται εταιρείες όπως είναι η Vinci, η AECOM και η Bechtel, η GE Power και η ExxonMobile.

Μέσα από το Πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» οι εταιρίες αποκτούν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και διεθνείς αγορές, ενώ ένα δίκτυο από ταλαντούχους μέντορες και υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς παρέχουν στα επιτελεία των επιλεγμένων επιχειρήσεων μια ολοκληρωμένη στρατηγική καθοδήγηση.

Το Πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» που υλοποιείται σε συνεργασία με το διεθνή, Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Endeavor», δημιουργεί μέσα από συγκεκριμένες δράσεις τις προϋποθέσεις για την αύξηση της απασχόλησης και την ανάπτυξη της χώρας.