X

Τίμημα “φωτιά” για τις τηλεοπτικές άδειες

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί το τίμημα που προβλέπεται για τις τηλεοπτικές άδειες, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, που “πέρασε” κατά πλειοψηφία από τη Βουλή.

Ant1news

Για τον απόλυτο παραλογισμό μιλούν παράγοντες της αγοράς αναφερόμενοι στο τίμημα  “φωτιά” που καλούνται να καταβάλουν οι μέτοχοι τηλεοπτικών μέσων για να διεκδικήσουν στον νέο διαγωνισμό μια τηλεοπτική άδεια.

Στον πρώτο διαγωνισμό τέσσερα κανάλια κλήθηκαν να δώσουν το ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ. Τώρα για επτά άδειες τα κανάλια καλούνται να δώσουν το ίδιο ποσό, παρά το γεγονός ότι η διαφημιστική πίτα θα μοιραστεί σχεδόν σε διπλάσια κομμάτια…

Ο ίδιος ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, είχε άλλωστε παραδεχθεί, στις 31/7, πως η φορολογία στους τηλεοπτικούς σταθμούς είναι βαρύτατη και ότι εξετάζονται τρόποι ελάφρυνσής της.

Το νομοσχέδιο, παρά τις έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Εκτός μερικών άρθρων καταψηφίστηκε από Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι και Χρυσή Αυγή, ενώ «παρόν» δήλωσε η Ένωση Κεντρώων.