X

Συναντήσεις Παπαδημητρίου με τραπεζίτες για την Αναπτυξιακή Τράπεζα

Ξεκίνησε ο κύκλος επαφών του Υπ. Οικονομίας για το κυβερνητικό σχέδιο που έχει στόχο την ενίσχυση της χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων.

Ant1news

Ανεβασμένες είναι οι «στροφές» στο κυβερνητικό επιτελείο για την προετοιμασία λειτουργίας της Αναπτυξιακής Τράπεζας, η οποία είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων που συζήτησε ο Πρωθυπουργός στις επαφές του με κορυφαίους Υπουργούς για τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, αλλά και τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Γιάννη Δραγασάκη για την πορεία ίδρυσης Αναπτυξιακής Τράπεζας στην Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την χρηματοδότηση επενδυτικών πλάνων και την υποβοήθηση της πορείας ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα, ο Υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου είχε διαδοχικές συναντήσεις, αναφορικά με την ίδρυση της Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, με τον Πρόεδρο της Eurobank, Νικόλαο Καραμούζη, αλλά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.

Ο κύκλος επαφών του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης θα συνεχιστεί και με άλλους παράγοντες του χρηματοπιστωτικού κλάδου, αλλά και ανθρώπους της αγοράς.