X

Να επενδύσουν στην Ελλάδα θέλουν Total και Suez

Σαφές επενδυτικό ενδιαφέρον έδειξαν οι CEO των δύο κορυφαίων γαλλικών επιχειρηματικών ομίλων.

Ant1news

Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας και της διαχείρισης υδάτων εξέφρασαν εκπρόσωποι των κορυφαίων γαλλικών επιχειρηματικών ομίλων, Total και Suez στο περιθώριο του ελληνογαλλικού επιχειρηματικού φόρουμ, την Παρασκευή, παρουσία  των Αλέξη Τσίπρα και Εμανουέλ Μακρόν

Όπως επεσήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι Patrick Pouyanne και  Jean Louis Chaussade, υπάρχει σαφές έδαφος συνεργασίας σε αμφότερους τους τομείς.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Patrick Pouyanne, CEO της TOTAL, «το ενδιαφέρον μας στην Ελλάδα εντοπίζεται σε 4 τομείς:

-          Τη διανομή των πετρελαϊκών προϊόντων και ειδικά την ναυτιλιακή βιομηχανία.

-          Την έρευνα υδρογονανθράκων καθώς , όπως εξήγησε «έχουν υπάρξει ανακαλύψεις στο Ισραήλ, στην Αίγυπτο και στην Κύπρο και θέλουμε να κάνουμε έρευνες στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό έχουμε καταθέσει αίτηση εξασφάλισης των σχετικών αδειών και για αυτό βρίσκομαι εδώ σήμερα» .

-          Tις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. «Κοιτάμε πολύ σοβαρά τις δυνατότητες ανάπτυξης δραστηριοτήτων στην Ελλάδα για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, αιολικής και ηλιακής» τόνισε ο επικεφαλής της Total.

-          Tο γεγονός ότι η Ελλάδα θα καταστεί ένα είδος ενεργειακού κόμβου. «Με φυσικό αέριο να μεταφέρεται από την Αίγυπτο, από την Ρωσία, από την Τουρκία η Ελλάδα θα μπορούσε να καταστεί ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος για φυσικό αέριο» Ο πρώτος εντοπίζεται στην διανομή των πετρελαϊκών μας προϊόντων και ειδικά στην ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς έχουμε ευρύ πελατολόγιο εδώ και είμαστε προμηθευτές σε τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου, ενώ είμαστε διατεθειμένοι να επιδοθούμε σε έρευνες (σ.σ. υδρογονανθράκων)».

Σαφές επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα εξέφρασε και ο Jean Louis Chaussade, διευθύνων σύμβουλος (CEO) του κορυφαίου επιχειρηματικού ομίλου SUEZ.

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης των εταιριών διαχείρισης ύδατος, επεσήμανε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αγοράσουμε το μάνατζμεντ αυτών των εταιριών. Συνήθως μπορούμε να αγοράσουμε ένα μικρό ποσοστό των μετοχών, περί το 23% - 20%, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να βελτιώσουμε το μάνατζμεντ, (την διαχείριση) αυτό στο οποίο είμαστε καλοί. Αυτό λοιπόν που θέλουμε από τους Έλληνες εταίρους μας είναι να δούμε εάν θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο είδος της νέας τεχνολογίας που μπορούμε εμείς να προσφέρουμε. Εάν η κυβέρνηση επιθυμεί να κάνουμε αυτό, θα είμαστε πολύ ευτυχείς να το προσφέρουμε».