X

Δωρεάν αναβάθμιση του Αεροδρομίου Ηρακλείου

Την εκκίνηση των εργασιών ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο.

Ant1news

Χωρίς κανένα κόστος αλλά με δωρεά των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών επεκτείνονται και αναβαθμίζονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Ηρακλείου  «Νίκος Καζαντζάκης». Την εκκίνηση των εργασιών που θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαρτίου του 2018 ανακοίνωσε ο  Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος συναντήθηκε για το θέμα μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών Γιώργο Βελέντζα και τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο.

Τα έργα, τα οποία στο σύνολό τους θα χρηματοδοτηθούν εξολοκλήρου από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε. περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση τόσο των χώρων του ισογείου, όσο και του α’ ορόφου του αερολιμένα, με επέκταση του συνολικού εμβαδού κατά 2.900 τμ., και την ανακαίνιση άλλων 8.000 τμ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με την ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των πυλών (gates), για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των επιβατών.

Με την ολοκλήρωση του έργου, δεν εξασφαλίζεται μόνο ο εκσυγχρονισμός του κτιρίου του αερολιμένα, αλλά  και ο εκσυγχρονισμός ολόκληρου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, γεγονός που δίνει οριστική λύση στην εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης, του μεγαλύτερου σε όγκο διακινούμενων επιβατών, αερολιμένα που βρίσκεται στη διαχείριση της ΥΠΑ και του ελληνικού δημοσίου. 

«Το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο, θα δώσει άλλη εικόνα για την χώρα, για τα επόμενα χρόνια, μέχρι να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει το αεροδρόμιο στο Καστέλι, «δήλωσε ο κ Σπίρτζης υπογραμμίζοντας ότι τετοιες κινήσεις δίνουν  το στίγμα, ότι «όταν έχουμε υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, αυτές εισφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας και σε αυτές τις δυνάμεις είμαστε δίπλα και για να τις στηρίξουμε και για να τις βοηθήσουμε». 

Οι εργασίες ξεκινούν στις αρχές Οκτωβρίου ώστε να έχουν ολοκληρωθεί για τη νέα τουριστική περίοδο.