X

“NAYΣ”: σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV για την ελληνική ναυτιλία και ναυπηγική

Η πορεία της ναυσιπλοΐας στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, από τους προϊστορικούς χρόνους έως σήμερα...

Ant1news

Η ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας μέσα από την εξέλιξη της ναυπηγικής, ξεδιπλώνεται μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ «ΝΑΥΣ», παραγωγής COSMOTE TV.

Η σειρά της COSMOTE TV παρουσιάζει την πορεία της ναυσιπλοΐας στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, από τους προϊστορικούς χρόνους έως σήμερα, αναδεικνύοντας τη στενή σχέση του ελληνικού πολιτισμού με την θάλασσα, το αρχιπέλαγος και το ναυτικό.

Στο «NΑΥΣ», περισσότεροι από 30 ιστορικοί, αρχαιολόγοι, μελετητές, καθηγητές, ναυπηγοί, καταθέτουν την επιστημονική μαρτυρία τους για την εξέλιξη της ναυπηγικής, ενώ φιλοξενούνται και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της ελληνικής ναυτιλίας σήμερα.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «ΝΑΥΣ» αποτελείται από 9 ωριαία επεισόδια, που έχουν ήδη ξεκινήσει να προβάλλονται κάθε Τρίτη βράδυ στις 22.00 και, σε δεύτερη προβολή, κάθε Σάββατο στις 19.00 στο κανάλι COSMOTE HISTORY. Η σειρά είναι διαθέσιμη και on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

 

Η σειρά «ΝΑΥΣ» ανήκει στο ποιοτικό μπουκέτο με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, του COSMOTE HISTORY, το μοναδικό ελληνικό κανάλι ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Βικτώρια Βελλοπούλου, Σπύρος Ρασιδάκης Δ/νση Φωτογραφίας: Νίκος Μέξης, Κωστής Νικολόπουλος Αρχισυνταξία: Δημήτρης Δεμεσούκας Μοντάζ: Πάνος Πολύζος, Σταύρος Σπανός, Αλέξανδρος Τσερέπας Επιστημονικοί σύμβουλοι: Πιέρος Καρύδης, Γιάννης Νάκας Οργάνωση Παραγωγής: Τάσος Γκουργιώτης Creative Producer: Ναταλύ Δούκα Επιμέλεια-Αφήγηση: Νικόλας Βαφειάδης Εκτέλεση Παραγωγής: ANTS PRODUCTION HUB

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το site της COSMOTE TV: https://www.cosmote.gr/cosmotetv/nays