X

Έρχονται μηνιαίοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Σε ποιους πελάτες θα μπορούν να εκδίδονται μηνιαίοι λογαριασμοί. Ο στόχος της ΔΕΗ για το 2018 και η πρόταση για το κοινωνικό τιμολόγιο.

Ant1news

Αχρείαστο και ανέφικτο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μιχάλης Παναγιωτάκης, το στόχο να μειωθεί στο 50% το μερίδιο της ΔΕΗ.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ μιλώντας στο Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για τη βελτίωση της λειτουργίας της εταιρείας, αναφέροντας πως μεταξύ των προωθούμενων αλλαγών βρίσκεται και η καθιέρωση μηνιαίων λογαριασμών, για τους πελάτες που πληρώνουν το ρεύμα με ρεύμα με ebill. Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο 2018. Στόχος είναι αυτοί οι πελάτες που πληρώνουν ηλεκτρονικά να φτάσουν μέσα στο 2018 τους 2 εκατομμύρια, από τις 800.000 που είναι σήμερα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζήτησε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, να απεμπλακεί ο σχεδιασμός της αγοράς από τη διαπραγμάτευση καθώς, όπως είπε, ο σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει βάζοντας «τικ» στα κουτάκια που μας έχουν δώσει οι προϊστάμενοί μας.

Ζήτησε επίσης το κόστος του Κοινωνικού Τιμολογίου να καταβάλλεται από τον προϋπολογισμό και όχι από τους προμηθευτές. Άσκησε εξάλλου κριτική στον τρόπο λειτουργίας του δικτύου διανομής (η σημερινή κατάσταση, όπως είπε, δεν είναι αποδεκτή και πρέπει να αλλάξει), ενώ ανήγγειλε παρεμβάσεις για τη δημιουργία «έξυπνου νησιού» με αυξημένη συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.