X

Εργαζόμενοι – μέτοχοι ΣΕΚΑΠ: να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία της εταιρείας

Με βολές κατά του μεγαλομετόχου της καπνοβιομηχανίας οι εργαζόμενοι – μέτοχοι της εταιρείας αντιτίθενται στην προοπτική πτώχευσης. Τι λέει ο Α.Λυκουρέζος που εκπροσωπεί νομικά την εταιρεία.

Ant1news

Να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία της ΣΕΚΑΠ και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, ζητούν οι εργαζόμενοι-μέτοχοι της καπνοβιομηχανίας ενόψει της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ της εταιρείας με θέμα την προετοιμασία για διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της καπνοβιομηχανίας.

Με ανακοίνωσή του, ο Συνεταιρισμός Μετόχων Εργαζομένων ΣΕΚΑΠ, που ουσιαστικά είναι ο μόνος ενεργός μέτοχος της καπνοβιομηχανίας, εκτός του βασικού μετόχου (εταιρείας του ομίλου Σαββίδη).

«Είμαστε ένας μέτοχος που, δυστυχώς, με επιλογή της μεγαλομετόχου εταιρείας, κρατηθήκαμε μακριά από κάθε σοβαρή εξέλιξη της πρώην συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας, αποκλειστήκαμε από τη διοίκηση με στέρηση της συμμετοχής μας με ένα μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο και αναγκασθήκαμε να προσφύγουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για τη προάσπιση του μετοχικού μας συμφέροντος.

Όμως την εταιρεία την πονάμε και ξέρουμε, σαν πρώην και νυν εργαζόμενοι, μέλη του συνεταιρισμού, ότι πρέπει να κρατηθεί σε λειτουργία. Δεν μας ενδιαφέρει αν οι σημερινές εξελίξεις είναι αθέτηση συμφωνηθέντων ή έλλειψη σωστής επιχειρηματικής πρόβλεψης.

Εμείς είμαστε εδώ στα δύσκολα και ζητάμε, για το καλό της τοπικής κοινωνίας, της τοπικής οικονομίας, των εργαζομένων, των καπνοκαλλιεργητών τη συνέχιση και αδιάκοπη λειτουργία της ΣΕΚΑΠ» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

 

Λυκουρέζος: νομικά λανθασμένη η απόρριψη της προσφυγής της ΣΕΚΑΠ

Ο δικηγόρος της ΣΕΚΑΠ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μιλώντας στον Real FM, τόνισε ότι η απόρριψη της προσφυγής της εταιρείας από το διοικητικό Εφετείο Κομμοτηνής ήταν λανθασμένη νομικά.

«Καταλογίστηκε ένα πρόστιμο, φοροδασμολογικές επιβαρύνσεις, από το Τελωνείο Ξάνθης για μία πράξη λαθρεμπορίας που είχε διαπραχθεί, κατά την άποψη της κατηγορίας, το 2009, τέσσερα χρόνια πριν αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ η εταιρία Donskoy, συμφερόντων Σαββίδη και για την οποία λαθρεμπορία ο τότε πρόεδρος και διευθυντής εξαγωγών της ΣΕΚΑΠ έχουν αμετάκλητα αθωωθεί, αυτό έχει πολύ σημασία.

Παρόλα αυτά εμείς κάναμε την προσφυγή στο διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, ως ΣΕΚΑΠ, κατά του καταλογισμού των 38 εκατ., δυστυχώς το διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, πριν από 10 ημέρες, με την απόφαση του απέρριψε την προσφυγή, πιστεύουμε με λανθασμένη απόφαση νομικά, κατόπιν τούτου το Τελωνείο Ξάνθης κοινοποίησε στη ΣΕΚΑΠ, την περασμένη Πέμπτη, ατομική ειδοποίηση πληρωμής και κατ’ αυτής ασκήσαμε αμέσως ανακοπή και αίτηση αναστολής στο διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής.

Την Παρασκευή, δηλαδή αύριο το μεσημέρι στις 12, θα συζητηθεί το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής στο διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής, όπου θα πάμε να το υποστηρίξουμε. Εάν ληφθεί η προσωρινή διαταγή, όπως πιστεύουμε και ελπίζουμε, τότε θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί το θέμα ουσιαστικά. Αλλιώς τα προβλήματα θα είναι πάρα πολύ μεγάλα πλέον».