X

Οριστικές άδειες σε 5 κανάλια εθνικής εμβέλειας

Θα πέσει "μαύρο" στο Mega σε 15 ημέρες, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος. Ποιοί είναι οι 5 σταθμοί.

Ant1news

Ολοκληρώθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας. 

Όπως ανακοινώθηκε, μετά την σχετική διαγωνιστική διαδικασία, δόθηκε άδεια νόμιμης λειτουργίας σε πέντε κανάλια, τα οποία, σύμφωνα με το ΕΣΡ, είναι: ο “ΑΝΤ1”, το  “STAR”, ο “ΣΚΑΙ”, το “EPSILON” και ο “ALPHA”, 

Για ένα “μάθημα υπομονής και επιμονής για όλους”, έκανε λόγο ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιακών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην Βουλή, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι “είναι σημαντική η ημέρα απόδοσης του status συχνοτήτων με 5 άδειες για την ιδιωτική τηλεόραση. Τελικά, υπήρξε ένας εξορθολογισμός για τον αριθμό των αδειών, που κλείνει πειστικά αυτή τη συζήτηση, έστω και καθυστερημένα”. 

Τα πέντε κανάλια, σύμφωνα με το ΕΣΡ, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της προκήρυξης. Οι οριστικοί δικαιούχοι θα πρέπει να καταβάλλουν 35.000.000 ευρώ για κάθε άδεια, με εξόφληση σε 10 ισόποσες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων (ύψους 3,5 εκ. ευρώ) πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. 

«Η απόφαση του ΕΣΡ κλείνει με τον πλέον θετικό - για το δημόσιο συμφέρον και τη Δημοκρατία - τρόπο τη διαδικασία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών», σημείωσε σε δήλωση του ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιακών και Ενημέρωσης. 

Κυβερνητική πηγή επεσήμανε ότι μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, με την καταβολή της πρώτης δόσης από τους πέντε οριστικούς δικαιούχους των αδειών, θα κλείσει το Mega Channel, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.