X

Οι δεσμεύσεις της Έφης Αχτσιόγλου στον ΑΝΤ1 και οι αντιδράσεις

Τι είπε η Υπ. Εργασίας για τον κατώτατο μισθό και την ανεργίας. Πώς σχολιάζουν τα κόμματα τις εξαγγελίες της.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Έως το τέλος του μήνα θα έχει κατατεθεί τροπολογία για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αύξηση του κατώτατου, όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 στις 19:30 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η Υπουργός Εργασίας. Η Έφη Αχτσιόγλου δεσμεύθηκε ότι θα ισχύσουν τα μέτρα αυτά από τον Ιανουάριο του 2019.

Ερωτηθείσα για τις συντάξεις, η κ. Αχτσιόγλου χαρακτήρισε εμμονικό το ΔΝΤ, όσο μετείχε στο πρόγραμμα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση θα καταφέρει να πείσει τους Θεσμούς πως δεν είναι ούτε αναγκαίο ούτε διαρθρωτικό το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος στην εν λόγω διαπραγμάτευση.

Η Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στην καταπολέμηση της ανεργίας, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για την περαιτέρω μείωση των ποσοστών στη χώρα μας, αφού όπως είπε το ποσοστό της ανεργίας έχει υποχωρήσει κατά περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες. Η Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για περίπου 300.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν. 

«Πυρ ομαδόν» εξαπέλυσαν σήμερα κατά της Κυβέρνησης και των δηλώσεων Αχτσιόγλου, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μέσω της εκπομπής "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί: