X

Κατέβασαν τους διακόπτες στην Χαλυβουργική

Ο ΑΔΜΗΕ κατέβασε τον διακόπτη της εταιρείας υλοποιώντας την εντολή της ΔΕΗ ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα.

Ant1news

Το τέλος της Χαλυβουργικής, που συνέδεσε το όνομά της με το μεταπολεμικό αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, σήμανε και τυπικά χθες με το κατέβασμα του διακόπτη ηλεκτροδότησης, στην "σκιά" ενδοοικογενειακών τριβών της οικογενείας Αγγελόπουλου.

Τη Δευτέρα στις 23.59 ο ΑΔΜΗΕ είχε προγραμματίσει να κατεβάσει τον διακόπτη της εταιρείας υλοποιώντας την εντολή της ΔΕΗ για άρση της εκπροσώπησής της από πελάτη της ύστερα και από νέα παράταση που δόθηκε στη διοίκηση της εταιρείας για τη ρύθμιση των οφειλών της ύψους 31,4 εκατ. ευρώ και έληξε χθες χωρίς αποτέλεσμα.

Η Χαλυβουργική μέχρι και αργά χθες το απόγευμα δεν είχε προχωρήσει σε κάποια κίνηση για την ηλεκτροδότησή της ως αυτοπρομηθευόμενου πελάτη και ως εκ τούτου ο ΑΔΜΗΕ ως διαχειριστής του συστήματος υψηλής τάσης ήταν υποχρεωμένος να εκτελέσει την εντολή της ΔΕΗ για άρση της εκπροσώπησης και να κατεβάσει τον διακόπτη της ιστορικής βιομηχανίας θέτοντας και τυπικά τέλος στη λειτουργία της, αφού η παραγωγική της δραστηριότητα είχε σταματήσει από το 2015. 

Το λουκέτο στην Χαλυβουργική προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων τα περισσότερα από τα οποία κάνουν λόγο για δύσκολες συνθήκες στις οποίες οι επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν.