X

Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Ειναι ο τρίτος αδελφός της οικογένειας, που φεύγει απο την ζωή, μετά τον Κώστα και τον Παύλο, μέσα σε λιγότερο απο έναν χρόνο. Πότε θα γίνει η κηδεία του.

Ant1news

Σε πένθος έχει βυθιστεί ξανά, για πολλοστή φορά μέσα σε λίγους μήνες, η "Παναθηναϊκή οικογένεια", μετά το θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου, ενός από τους πιο ιστορικούς και εμβληματικούς ηγέτες στην ιστορία του συλλόγου κια ενός σπουδαίου επιχειρηματία.

H κηδεία του Θανάση Γιαννακόπουλου θα γίνει την Τρίτη 26 Μαρτίου. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψάλει στην Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, δίπλα στα αδέρφια του, Παύλο και Κώστα​. 

Λίγους μήνες μετά τον αδερφό του Παύλο, ο οποίος πέθανε περίπου δύο μήνες μετά τον θάνατο του αδελφού τους Κώστα,  έφυγε από τη ζωή- σε ηλικία 88 ετών - και ο "συνοδοιπόρος του Παύλου" στον αγώνα για να γίνουν οι "πράσινοι" οι "αυτοκράτορες" του μπάσκετ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, που μαζί με τον αδελφό του Θανάση ήταν "η ψυχή" του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, έφυγε απο την ζωή μόλις 43 ημέρες μετά απο τον θάνατου του αδελφού του, Κώστα και μόλις λίγες ώρες αφού ο γιός του Δημήτρης, ο οποίος είναι επικεφαλής της ΚΑΕ, εξελέγη Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, αξίωμα το οποίο κατείχε για σειρά ετών ο εκλιπών. 

Χάρη στον Θανάση Γιαννακόπουλο και τον αδελφό του Παύλο, ο ελληνικός αθλητισμός έχει απολαύσει τις περισσότερες διακρίσεις που έχει λάβει ποτέ, οποιοδήποτε τμήμα σε οποιοδήποτε άθλημα.

 

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, παθιασμένος και "γλυκά άρρωστος" με τον Παναθηναϊκό, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους του Τριφυλλιού,ενώ έχαιρε της εκτίμησης και όλης της φίλαθλης κοινής γνώμης.

Του αναγνώριζαν όλοι, τον σεβασμό με τον οποίο αντιμετώπιζε τους αντιπάλους του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΒΙΑΝΕΞ, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πέθανε σήμερα "μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει".

 

 

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931. Διετέλεσε Πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη. Δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της φαρμακευτικής, μαζί με τους αδελφούς του, με τους οποίους δημιούργησαν την ΒΙΑΝΕΞ, την μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ. Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του Παύλο, αλλά το 2012 παρέδωσε την διοίκηση στον γιο του αδερφού του Παύλου, Δημήτρη. Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009.

Επίσης υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09. Για τον παρορμητικό χαρακτήρα του, εντός των γηπέδων όταν έβλεπε να αδικείται ο Παναθηναϊκός, τον αποκαλούσαν και "τυφώνα".