X

«Αν θελήσει η Τουρκία το Κυπριακό θα λυθεί σε ένα μήνα»

Αν το θελήσει η Τουρκία, τότε το Κυπριακό σε ένα μήνα μπορεί να έχει λυθεί, τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Ant1news

«Αν καταλήξουμε σύντομα στο κοινό ανακοινωθέν, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να αντιμετωπίσουμε μία παρελκυστική πολιτική από την τουρκική πλευρά, η οποία θα προσπαθεί να αξιοποιεί κάθε κενό το οποίο εμείς αφήνουμε για να περάσει τις απαιτήσεις της οι οποίες αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της Κύπρου και εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας» τόνισε ο κ. Κυπριανού σε συγκέντρωση-δείπνο στελεχών ομογενειακών φορέων στην Αστόρια.

«Αν υπάρχουν προϋποθέσεις για να λυθεί σύντομα το Κυπριακό στη σωστή βάση, ευχαρίστως θα συνεργαστούμε για μια τέτοια λύση. Δεν φοβόμαστε μια σωστή λύση», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι «εκείνο που φοβόμαστε είναι μια προσπάθεια να λυθεί το Κυπριακό για χάρη της λύσης, δηλαδή σε ένα πλαίσιο το οποίο δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελληνοκυπρίων, αλλά και των Τουρκοκυπρίων».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «αν η τουρκική πλευρά δείξει πολιτική βούληση και καταθέσει προτάσεις που εντάσσονται στα συμφωνημένα πλαίσια, το Κυπριακό μπορεί να λυθεί σε ένα μήνα», σημειώνοντας επίσης ότι «δεν πρέπει να μιλούν σε μας για χρονοδιαγράμματα, αλλά να στραφούν σ' εκείνη την πλευρά η οποία καταθέτει προτάσεις έξω από τα συμφωνημένα πλαίσια. Η όλη συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς το τελευταίο διάστημα ενισχύει την άποψή μας ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κάποια ζητήματα μέσα στο κοινό ανακοινωθέν. Κι αυτά πρέπει να είναι η αναφορά σε μία και μόνη κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, που θα συνοδεύουν το ενωμένο κράτος το οποίο θα δημιουργηθεί στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας».