X

«Παρακαταθήκη ενότητας» αφήνει πίσω του ο Γλαύκος Κληρίδης

Στην Λευκωσία για την κηδεία του Γλαύκου Κληρίδης ο Αντώνης Σαμαράς. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ant1news



Η ουσιαστική παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο Γλαύκος Κληρίδης είναι παρακαταθήκη ενότητας και συλλογικής συστράτευσης, στον αγώνα για τη δικαίωση της Κύπρου και του κυπριακού Ελληνισμού, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται στη Λευκωσία για την κηδεία του.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο Γλαύκος Κληρίδης είχε το χάρισμα της διορατικότητας και την αρετή του ρεαλισμού.

Και όλα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, συνυφασμένα με το ακοίμητο όραμά του για μια πραγματικά ελεύθερη και ευτυχισμένη Κύπρο.  

Στην συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς τίμησε εκ μέρους του μητροπολιτικού ελληνισμού τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, καταθέτοντας δάφνινο στεφάνι επί της σορού του, στο τέλος της εξοδίου ακολουθίας, την οποία έψαλαν ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Ο πρωθυπουργός συλλυπήθηκε την κόρη τού Γλαύκου Κληρίδη, Καίτη, και τον γαμπρό του, Κώστα Σαμμά και λίγο αργότερα υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων στο οποίο έγραψε: «Τα θερμότατα συλλυπητήρια του Μητροπολιτικού Ελληνισμού για το μεγάλο πολιτικό άνδρα της Κύπρου μας».

Σε δήλωσή του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο μητροπολιτικός ελληνισμός τιμά τον Γλαύκο Κληρίδη, έναν εκλεκτό πολιτικό άνδρα, που άρρηκτα συνέδεσε το όνομά του με τη νεότερη κυπριακή ιστορία.