X

Πιάνουν δουλειά οι διαπραγματευτές για το Κυπριακό

Στις 27 Φεβρουαρίου οι δυο διαπραγματευτές επισκέπτονται Αθήνα και Άγκυρα.

Ant1news


Οι επισκέψεις των δύο διαπραγματευτών για το Κυπριακό σε Αθήνα και Άγκυρα θα πραγματοποιηθούν στις 27 Φεβρουαρίου, δήλωσε στην εφημερίδα «Κύπρις», ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Κουντρέτ Οζερσάι.

Ο Οζερσάι και ο Ελληνοκύπριος Ανδρέας Μαυρογιάννης, θα συναντηθούν, αντιστοίχως, με γενικό διευθυντή του ελληνικού και του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Δεν θα πουλούσα το εθνικό θέμα για πέντε παλιοπαράδες» διεμήνυσε, εν τω μεταξύ, Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος απαντώντας στις αιχμές του γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, περί αλλαγής στάσης του στο Κυπριακό.

Ο κ. Κυπριανού δήλωσε έκπληκτος για την «ξαφνική μεταστροφή του κ. Χρυσοστόμου», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να σχετίζεται με την άδεια που παραχωρήθηκε για το ηλιοθερμικό πάρκο, το οποίο θα γίνει σε γη της Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος διευκρίνισε ότι η Εκκλησία θα παίρνει μόνον ενοίκιο για τη γή υπογραμμίζοντας πως «αν δεν δώσουμε στήριξη στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, οι συνομιλίες μπορεί να παρεκκλίνουν και να καταλήξουμε σε συνομοσπονδία και όχι με μια ορθή ομοσπονδία».