X

Πακέτο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης για το Κυπριακό

Για ένα πακέτο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές κάνουν λόγο τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα.

Ant1news



Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, μετά το δείπνο με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν και τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, το βράδυ της Πέμπτης, ανέφερε ότι ετοιμάζεται πακέτο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και στις δύο πλευρές.

Όπως αναφέρουν τα τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα, ο κ. Έρογλου σημείωσε ότι συμφώνησε σε πολλά θέματα με τον κ. Μπάιντεν και πως μετά τη συνάντηση μαζί του, μεγάλωσε η ελπίδα του για λύση, ενώ έκανε λόγο για ευαισθησίες της τουρκοκυπριακής πλευράς στο θέμα των Βαρωσίων.

Επιπλέον, είπε ότι η δήλωση που ανέγνωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος μετά το δείπνο, ήταν αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ του ιδίου, του Τζο Μπάιντεν, του Νίκου Αναστασιάδη, του Αμερικανού πρεσβευτή και της ειδικής αντιπροσώπου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίσα Μπάτενχαιμ.

Πάντως, ο κ. Έρογλου επέμεινε στις αδιάλλακτες θέσεις του, δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να φύγουν από την Κύπρο όλοι οι έποικοι, όπως ζητούν οι «ελληνοκυπριακές Αρχές» (χαρακτηρίζει έτσι την Κυπριακή Δημοκρατία).