X

Αντιδράσεις για τον Ερντογάν που λέει ότι δεν παρέλαβε την επιστολή Αναστασιάδη

Έξαλλοι στην Κύπρο, έξαλλοι και στην Αθήνα για τη δήλωση Ερντογάν ότι δεν παρέλαβε επιστολή Αναστασιάδη.

Ant1news

του Γιώργου Βλαβιανού

Έξαλλοι στην Κύπρο με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έδειξε τις πραγματικές του προθέσεις ως προς το Κυπριακό, στην πρόσφατη παράνομη επίσκεψή του στα Κατεχόμενα. Άλλα ανέμενε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, βασιζόμενος σε καλοθελητές της διεθνούς κοινότητας, μία από τα ίδια και χειρότερα εισέπραξε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, όχι μόνον δεν έστειλε το μήνυμα που ανέμενε η Λευκωσία αλλά και άλλοι εκτός Κύπρου, αλλά είπε και ότι δεν έλαβε καν την επιστολή που του είχε στείλει μέσω του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ντερβίς Έρογλου, ο Ταγίπ Ερντογάν ρωτήθηκε και για την επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη. «Ποιος έφερε αυτή την επιστολή;» ρώτησε ο νέος Τούρκος Πρόεδρος τη δημοσιογράφο. «Ο κ. Βενιζέλος», απάντησε η δημοσιογράφος. «Δεν έχει φτάσει τέτοια επιστολή σε μένα... Οι επιστολές των άλλων έρχονται», απάντησε ο κ. Ερντογάν.

Μετά τις δηλώσεις αυτές και τα όσα απογοητευτικά είπε στα κατεχόμενα όπως τα χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωστής Κούτρας, διπλωματικές πηγές σχολίαζαν ως αδιανόητες τις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ας δεχθούμε, έλεγαν, ότι ο Ερντογάν που λέει ότι δεν έλαβε ποτέ επιστολή από τον Αναστασιάδη δεν σκαμπάζει πολλά από αγγλικά και δεν κατάλαβε τι του είπε ο Βενιζέλος.

Όμως τα αγγλικά  του Α. Νταβούτογλου που ήταν δίπλα κατά τη συνάντηση στη δεξίωση με το Βενιζέλο είναι μια χαρά. Ούτε αυτός εξήγησε στον Ερντογάν ότι ο Έλληνας Αντιπρόεδρος κόμιζε επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη;

Το ίδιο ισχύει και για τον τότε Υπουργό Ευρ. Υποθέσεων, σημερινό υπουργό Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου, στον οποίον, επίσης, ο Βενιζέλος παρουσίασε περιεχόμενο επιστολής.

Αμ αυτός ο Σινιρλίογλου, έλεγαν οι ίδιες πηγές, o υφυπουργός εξωτερικών που συνόδευε τον  Ερντογάν στα κατεχόμενα που παρέλαβε τον σφραγισμένο φάκελλο με την επιστολή του Κυπρίου Προέδρου από τα χέρια του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΞ κ. Μητσιάλη, δεν ψιθύρισε κάτι περί υπάρξεως επιστολής στον Τούρκο Πρόεδρο;

Και καλά, ούτε τουρκικό Τύπο διαβάζει κανείς τους, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές,ο οποίος βοούσε για την συγχαρητήρια επιστολή Αναστασιάδη προς τον Ερντογάν. 

Αυτά ως προς τις φιλικές διαθέσεις του τούρκου Προέδρου και την βούλησή του για επίλυση του Κυπριακού και για είσοδο της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.