X

Αναστασιάδης: Μεγαλύτερη περιπέτεια το «Μπαρμπαρός» από την καρδιά μου

Ο πρόεδρος της Κύπρου χαρακτήρισε μεγαλύτερη περιπέτεια την παρουσία του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ σε σχέση με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ant1news



«Το Μπαρμπαρός είναι μεγαλύτερη περιπέτεια από τη βαλβίδα της καρδιάς μου», τόνισε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την περιπέτεια της υγείας του.

Ο Κύπριος πρόεδρος, που θα υποβληθεί σε επέμβαση στη Νέα Υόρκη, σημείωσε ότι νιώθει «όπως νιώθει ο καθένας σε ανάλογη περιπέτεια. Πολύ ανθρώπινα».

Ο Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Υόρκη για να υποβληθεί σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας στο νοσοκομείο «Όρος Σινά», στο Μανχάταν. Η επέμβαση, την οποία θα κάνει ο καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ 'Ανταμς, επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου, είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Πέμπτη, αλλά ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη. 

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έφτασε στη Νέα Υόρκη συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, τον προσωπικό γιατρό του, Σάββα Καδή και τον καρδιοχειρουργό Μαρίνο Σωτηρίου, ενώ την Τρίτη αναμένεται να φθάσουν στην αμερικανική μεγαλούπολη και οι δυο θυγατέρες του.

Μιλώντας το βράδυ της Κυριακής σε δημοσιογράφους, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «οι γιατροί είναι αισιόδοξοι πως διορθώνεται (η βαλβίδα) και όλα θα πάνε καλά».

Τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επισκεφθεί στο νοσοκομείο ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.