X

Τι δήλωσαν Αναστασιάδης – Ακιντζί για το Κυπριακό

"Θα αγωνιστούμε για να βρούμε την δικαιότερη δυνατή λύση", τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος, στο CNN Turk, όπου μίλησε και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Ant1news

«Δεν χρειαζόμαστε τις εγγυήσεις των μητέρων πατρίδων», δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNNTurk ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Στο ίδιο κανάλι μίλησε και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ενώ ανήμερα τα Χριστούγεννα, με κοινό τηλεοπτικό μήνυμα τους, έστειλαν ευχές στον κυπριακό λαό.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η διαφορά σε αυτές τις διαπραγματεύσεις είναι ότι υπάρχει καλύτερη συναντίληψη. «Θα αγωνιστούμε για να βρούμε την δικαιότερη δυνατή λύση. Θα είναι δύσκολο , αλλά πιστεύω ότι θα πετύχουμε», σημείωσε .

Σε ερώτηση, εάν πιστεύει ότι θα υπάρξει λύση την Άνοιξη, απάντησε: «Τίποτα δεν αποκλείω». Στο ίδιο ερώτημα ο κ. Ακιντζί απάντησε: «Προσπαθώ να έρθει». 

Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη η προτεραιότητα της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι η πολιτική ισότητα, ενώ της ελληνοκυπριακής οι εγγυήσεις ( ΣΣ: δηλαδή η κατάργηση των εγγυήσεων) και η επιστροφή εδαφών όσο γίνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έστειλαν, με κοινό τηλεοπτικό μήνυμα τους, ευχές στον κυπριακό λαό.