X

Με τον Αστέρα Αξίας και Τιμής τίμησε ο Καμμένος τον Βάσο Λυσσαρίδη (βίντεο)

"Ζωή χωρίς λευτεριά και αξιοπρέπεια δεν έχει νόημα" τόνισε ο κ. Λυσσαρίδης στέλνοντας μήνυμα για τις τουρκικές προκλήσεις. Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον αγώνα της ΕΟΚΑ ο Καμμένος.

Ant1news

Τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής για την προσφορά διακεκριμένων υπηρεσιών προς το έθνος και τον κυπριακό λαό, τόσο κατά τη διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου όσο και στον υπόλοιπο πολιτικό του βίο, απένειμε στον Επίτιμο Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατόπιν ομόφωνης αποφάσεως του ΣΑΓΕ, που ελήφθη μετά από δική του εισήγηση.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία, απευθυνόμενος στον Βάσο Λυσσαρίδη τόνισε ότι είναι πολλά, τα οποία τα γνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός, αλλά είναι ακόμα περισσότερα αυτά που προσέφερε για την πατρίδα, για το έθνος και για τις Ένοπλες Δυνάμεις που δεν θα τα μάθει ποτέ κανείς.

Ο ίδιος ο κ. Λυσσαρίδης εξέφρασε την έντονη συναισθηματική φόρτιση και αγωνία να ανταποκριθεί επαρκώς στην τιμητική διάκριση που του απενεμήθη. «Η συστράτευση του συνόλου του Ελληνισμού είναι απαραίτητη για ν αντιμετωπίσουμε την επιθετικότητα του τουρκικού επεκτατισμού» σημείωσε και πρόσθεσε ότι επιβάλλεται μια νέα πανεθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση των ορατών κινδύνων. «Αυτό προϋποθέτει σαφή ανάλυση των στόχων της Τουρκίας» εξήγησε.

 

«Ζωή χωρίς λευτεριά και αξιοπρέπεια δεν έχει νόημα. Βίωμά μας ότι αν είναι να πεθάνει κανείς για τη λευτεριά αξίζει να ‘χει χίλιες ζωές. Κανενός τα δικαιώματα δεν επιβουλευόμαστε, αλλά και σε κανένα δεν εκχωρούμε τα δικά μας» δήλωσε ακόμα ο κ. Λυσσαρίδης, σημειώνοντας ότι ούτε ο θάνατος δεν αποτελεί δικαιολογητικό απουσίας.

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, παρευρέθηκε και στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον αγώνα της ΕΟΚΑ, που έλαβαν χώρα στη Λάρνακα.

«Η επανένωση της Κύπρου είναι για τον Ελληνισμό, εθνική επιταγή», επισήμανε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο χαιρετισμό του, στη διάρκεια της εκδήλωσης.

«Σταθερός στόχος των κυβερνήσεων μας παραμένει ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής, στο πλαίσιο μιας αμοιβαίας αποδεκτής, δίκαιης, συνολικής και μόνιμης λύσης, σύμφωνης με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και με την ιδιότητα της Κύπρου ως πλήρους και ισότιμου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λύση είναι όμως να φύγει και ο τελευταίος στρατιώτης των στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο. Δεν νοείται αλλιώς λύση του κυπριακού προβλήματος», τόνισε και προσέθεσε:

«Οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε τη συλλογική μας μνήμη και τις κοινές μας προσπάθειες ως πράξη τιμής για το καλό του Κυπριακού Ελληνισμού, για το καλό του ελληνικού έθνους. Καλούμαστε για μία ακόμη φορά να αναλογιστούμε το δικό μας ιστορικό χρέος έναντι της πατρίδας».