X

Νέα εμπλοκή στις συνομιλίες για το Κυπριακό

"Κάποιοι βιάζονται φέρουν τους πρωθυπουργούς στο Κραν Μοντάνα" ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς μετά από αιφνιδιαστική ανακοίνωση...

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Νέα εμπλοκή στις συνομιλίες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ ότι έχουν προσκληθεί οι πρωθυπουργοί των εγγυητριών δυνάμεων στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, όπου συνεχίζεται η Διάσκεψη για το Κυπριακό.

Ο Νίκος Κοτζιάς τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του διευκρίνισε ότι ο Σύμβουλος ψεύδεται καθώς δεν έχει δεχτεί καμία πρόσκληση ή όχληση.

"Κάποιοι βιάζονται να βάλουν το κάρο μπροστά από το άλογο" ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της πρωινής συνάντησης, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, σχετικά και με τη βιασύνη κάποιων, όπως είπε, να πάνε στο Κραν Μοντάνα οι πρωθυπουργοί των εγγυητριών δυνάμεων.

 

Όπως τόνισε, η ελληνική πλευρά επιθυμεί και θέλει να υπάρξουν πραγματικά αποτελέσματα, ενώ πρόσθεσε πως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας «θα έρθει εδώ όταν έχει την εκτίμηση από εμάς ότι είναι αναγκαία η παρουσία».

Μήνυμα αδιαλλαξίας για τις διαπραγματεύσεις στο Κραν-Μοντάνα έστειλε και η Άγκυρα διά του αντιπροέδρου και εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν θα αλλάξει τη θέση της, ούτε θα υποχωρήσει στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, χωρίς να λυθούν άλλα ζητήματα.