X

Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

"Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για επανένωση της πατρίδας μας" τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης. Δύο ελληνικά F16 πέταξαν πάνω από τη στρατιωτική παρέλαση.

Ant1news

Με νέες παρουσίες οπλικών συστημάτων και όπλων πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στον ουρανό της Λευκωσίας πέταξαν και δύο F-16 τα οποία έστειλε η Ελλάδα με απόφαση του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση.

Πριν την έναρξη της παρέλασης πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή στο χώρο της παρέλασης του Νίκου Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε τον κυπριακό λαό ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν, προκειμένου μέσα από τον ειρηνικό διάλογο να επιτευχθεί η επανένωση της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς την ηγεσία, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους οπλίτες και όσους έλαβαν μέρος στην σημερινή παρέλαση, «σε μια εντυπωσιακή παρέλαση», όπως ανέφερε.

 

 

 

Μετά την παρέλαση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος διαβεβαίωσε ότι «για την Ελλάδα η Κύπρος δεν είναι ποτέ μακριά». Θα συνεχίσουμε, είπε, μαζί με την κυπριακή ηγεσία για να βρούμε μια λύση στο Κυπριακό , «να απελευθερωθούν τα κατεχόμενα εδάφη, να αποχωρήσει ο στρατός κατοχής και να ζήσει το σύνολο του Κυπριακού λαού με ευημερία».

 

Ο υπουργός, ο οποίος δέχτηκε τον χαιρετισμό της παρέλασης μαζί με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, δήλωσε «υπάρχει ένας κοινός σχεδιασμός και βεβαίως θα συνεχίσουν οι κοινές ασκήσεις με την κυπριακή αεροπορία και με τρίτες χώρες Βρισκόμαστε στο σχεδιασμό ασκήσεων με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και ευρωπαϊκές χώρες».

 

Η Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Καμμένος, την ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κύπρου στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα: «της δημιουργίας ενός άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Προς τα βόρεια με την Ελλάδα και τις χώρες της Ευρώπης και τα Βαλκάνια, προς τα νότια και με το Ισραήλ και την Ιορδανία και ανατολικά με την Αίγυπτο». Η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου θα οδηγήσει σε καλύτερες μέρες, πρόσθεσε.