X

Κουμανάκου: Επέδωσε τα διαπιστευτήρια της στον Πούτιν

Τα διαπιστευτήρια της στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν επέδωσε πριν λίγη ώρα η Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία, Δανάη Κουμανάκου.

Ant1news

Του Αχιλλέα Πατσούκα

Με αφορμή την επίδοση των διαπιστευτηρίων τόσο της κυρίας Κουμανάκου, όσο και 19 ακόμα πρέσβεων, ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε με θερμά λόγια τις διμερείς σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Πούτιν δήλωσε πως «εκτιμούμε την παραδοσιακά στενή μας σχέση, η οποία έχει βαθιές και πνευματικές σχέσεις. Τον περασμένο Σεπτέμβριο συμπληρώθηκαν 185 χρόνια από τη σύναψη των διπλωματικών μας σχέσεων. Ο διμερής πολιτικός διάλογος και η επιχειρηματική συνεργασία έχουν καλές προοπτικές, εν αναμονή και της  Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ».

Ανάμεσα στους 20 πρέσβεις που επέδωσαν τα διαπιστευτήρια τους, ήταν και ο Κύπριος πρέσβης, Γεώργιος Κασουλίδης. Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ρωσίας με την Κύπρο, ο Ρώσος Πρόεδρος υπενθύμισες πως «οι σχέσεις μας τη Δημοκρατία της Κύπρου έχουν παραδοσιακά αναπτυχθεί με φιλικό τρόπο. Θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε στην εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα και θα συμμετέχουμε στην αναζήτηση μιας βιώσιμης διευθέτησης του προβλήματος της Κύπρου».