X

Δενδροφύτευση η «απάντηση» του Παπανδρέου στην πρόκληση Ερντογάν

Την… οικολογική του ευαισθησία ανέδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, την ώρα που ο Ερντογάν έκανε προκλητικές δηλώσεις για την Κύπρο.

Ant1news

Ο πρώην πρωθυπουργός, φύτεψε (με τη γλάστρα!!!!) ένα δένδρο στο πάρκο Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης που το καλοκαίρι είχε γίνει θέατρο συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών.

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για το συνέδριο του  Ρεπουμπλικανικού κόμματος, κι επισκέφθηκε το πάρκο, το οποίο η τουρκική αντιπολίτευση θέλει να αναγάγει σε σύμβολο του αγώνα της εναντίον της κυβέρνησης, ιδιαίτερα ενόψει των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Μαρτίου.

Αίσθηση ωστόσο προκαλούν οι δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι είναι ένας «Έλληνας πολιτικός που εκτιμά ιδιαίτερα τη συνεργασία με την τουρκική κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ, για την προώθηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι οποίες, βρίσκονται σε ιδιαίτερα θετικό σημείο».

Φαίνεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε ενημερωθεί για τις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «δεν υπάρχει χώρα που να ονομάζεται Κύπρος», ενώ μάλλον δεν έχει ούτε τις βασικές γνώσεις στην... κηπουρική, αφού φύτεψε το δέντρο με τη γλάστρα, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί....