X

Ανησυχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το μανιφέστο Ξηρού

Εντείνεται η ανησυχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον Χριστόδουλο Ξηρό, καθώς μετά τις δηλώσεις της Τζένιφερ Ψάκι για την απόδρασή του, τώρα εκφράζονται φόβοι για τις απειλές του.

Ant1news

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την ανησυχία του για τις απειλές που εξαπέλυσε σε βίντεο και επιστολή του ο Χριστόδουλος Ξηρός, ενώ έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση να γίνουν τα απαραίτητα για τη σύλληψή του.

Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «ανησυχούν που ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, η οποία σκότωσε 5 υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας, παραμένει ασύλληπτος και τώρα φέρεται να απευθύνει νέες προτροπές για βία».

Ο αξιωματούχος επανέλαβε την πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεχιστεί η συνεργασία με την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. «Συνεχίζουμε να προτρέπουμε την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να επιστρέψει στη φυλακή. Όπως υπογράμμισε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, πριν τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα είναι εταίροι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές στην αντιμετώπιση αυτών που χρησιμοποιούν τη βία για να επιδιώξουν να επιτύχουν τους στόχους τους».

Η ανησυχία της Τζένιφερ Ψάκι

Υπενθυμίζεται ότι την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού είχε εκφράσει προ ημερών η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι.

Η ίδια ανέφερε ότι «ανησυχούμε βαθύτατα για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, καίριο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", η οποία δολοφόνησε πέντε μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές όπου εκτίει ποινή εξάκις σε ισόβια για φόνους».