X

Έκκληση Βενιζέλου για αυτοσυγκράτηση στην Ουκρανία

"Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, ο ουκρανικός λαός οφείλει να αναλογιστεί ότι η επίτευξη μίας συμβιβαστικής λύσης αποτελεί μονόδρομο", αναφέρει στη δήλωση του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ant1news

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση στην Ουκρανία κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωσή του, με αφορμή τα αιματηρά επεισόδια που συγκλονίζουν την χώρα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος,  καλεί επίσης όλους του εμπλεκομένους να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου, καθώς όπως αναφέρει «η βία δεν αποτελεί λύση, αλλά μόνο επιτείνει το αδιέξοδο». 

«H διεθνής κοινότητα είναι συγκλονισμένη από την ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της βίας στο κέντρο του Κιέβου, τις τελευταίες ώρες. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η βία δεν αποτελεί λύση, αλλά μόνο επιτείνει το αδιέξοδο» αναφέρει χαρακτηριστικά στην δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προσθέτει:

«Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να απέχουν από τη χρήση βίας και να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, ο ουκρανικός λαός οφείλει να αναλογιστεί ότι η επίτευξη μίας συμβιβαστικής λύσης αποτελεί μονόδρομο και ότι είναι πολύ περισσότερα αυτά που τον ενώνουν από αυτά που τον χωρίζουν».

Στο Κίεβο επικρατεί χάος, με τον αριθμό των νεκρών να έχει ανέβει στους 25, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.