X

Υπογράφεται η συμφωνία για χορήγηση βίζας στην Αυστραλία

Την Τετάρτη 14 Μαΐου θα υπογραφεί η διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας, για τη χορήγηση τουριστικής βίζας για τους Έλληνες.

Ant1news

Η τουριστική βίζα που θα χορηγείται, από την Αυστραλία, σε άτομα 18 έως 30 ετών, θα παραχωρεί το δικαίωμα εργασίας. Η διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας θα υπογραφεί την επόμενη Τετάρτη 14 Μαΐου, από την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και τον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, στη Μελβούρνη.

Η κυρία Κεφαλογιάννη, κατά την παραμονή της στην Μελβούρνη, θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της Βουλής και της Γερουσίας της χώρας και με εκπροσώπους μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών, ενώ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο κοινοβούλιο της Βικτώριας.

Η ελληνίδα υπουργός θα έχει συναντήσεις με ομογενείς πολιτικούς, με το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας, αλλά και το προεδρείο του Ελληνο-αυστραλιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου ( HACCI).

Από το πρόγραμμά της δε θα λείψει μία επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης, όπου θα έχει συνάντηση με τον πολιτειακό πρωθυπουργό Ντένις Νάπθαϊν.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη θα επισκεφτεί τον δήμο του Μόνας, όπου θα συναντηθεί με ομογενείς δημοτικούς συμβούλους και θα εγκαινιάσει, στην αίθουσα έκθεση του ΕΟΤ μέσα στο δημαρχείο της ελληνοκρατούμενης περιοχής.

Η επίσκεψη της υπουργού στην Αυστραλία θα συνεχιστεί στην Καμπέρα και στις 15 και 16 Μαΐου θα μεταβεί στο Σίδνει.