X

Βενιζέλος: Τεράστια η προοπτική στις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Κίνας

«Η Ελλάδα μπορεί να είναι η πύλη εισόδου της Κίνας στην ΕΕ, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών στον Κινέζο ομόλογό του.

Ant1news

«Ως μια πολύ σημαντική ευκαιρία για την προβολή της στρατηγικής -εταιρικής σχέσης Ελλάδος-Κίνας», χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας στην Ελλάδα, κατά την συνάντησή του με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών, Γουάνγκ Γι.

Καλωσορίζοντας τον Κινέζο ομόλογό του στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος-Κίνας έχουν τεράστια προοπτική και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα μπορεί να είναι η πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωπαϊκή αγορά».

Από την πλευρά του, ο Κινέζος ΥΠΕΞ υπογράμμισε: «εμείς θεωρούμε την Ελλάδα ως τον πιο αξιόπιστο φίλο και εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και πρόσθεσε ότι «η επίσκεψη του πρωθυπουργού μας στην Ελλάδα θα έχει έναν καθοδηγητικό ρόλο στις μελλοντικές μας συνεργασίες».

Όπως είπε ο κ. Γουάνγκ Γι, «εμείς συμφωνούμε απόλυτα με τη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη εισόδου για τα κινέζικα προϊόντα στην Ευρώπη, και ταυτόχρονα η Ελλάδα να καταστεί η γέφυρα μεταξύ των δύο πολιτισμών».