X

Βενιζέλος: Στόχος να έχουμε τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις από το εμπάργκο

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχείς επαφές προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες από το εμπάργκο  της Ρωσίας στα ευρωπαϊκά προϊόντα, όπως δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ant1news



«Oι αποφάσεις που έχει λάβει η Ρωσία, ο Πρόεδρος Πούτιν, είναι αποφάσεις που αφορούν όλο το δυτικό κόσμο, την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά την Αυστραλία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στο ρωσικό εμπάργκο στα περισσότερα προϊόντα διατροφής από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Εμείς έχουμε συνεχείς επαφές ώστε να έχουμε τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις, ει δυνατόν καμία πρακτική επίπτωση. Δεν θέλω να πω τώρα ποια είναι –αν θέλετε- η διαδικασία, στην οποία βρισκόμαστε. Εμείς, ως μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεπής στις κοινοτικές υποχρεώσεις, προσπαθούμε να έχουμε τις καλύτερες σχέσεις με όλες τις χώρες και προσπαθούμε να προστατεύσουμε την ελληνική αγροτική παραγωγή», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Για να αξιολογηθούν, μάλιστα, οι νεότερες εξελίξεις σχετικά με τις επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ), Παναγιώτη Μίχαλο, και τη συμμετοχή εκπροσώπων εξαγωγικών και κλαδικών φορέων.



Σημειώνεται ότι από το έμπάργκο εξαιρούνται οι παιδικές τροφές και αλκοολούχα, συμπεριλαμβανομένου του κρασιού, ενώ όπως έγινε γνωστό, η απαγόρευση για εξαγόμενα στη Ρωσία ελληνικά προϊόντα, δεν θα αφορά επίσης πιθανότατα το λάδι και τις ελιές.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, τόσο οι διαβεβαιώσεις του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα, αλλά και οι ιστορικοί δεσμοί Ελλάδας-Ρωσίας, δημιουργούν αισιοδοξία για την τύχη των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.