X

Έφτασε μέχρι τον Όλυμπο η καπηλεία των Σκοπιανών

Ο Μιλόσοσκι ανέβηκε στον Μύτικα κρατώντας τη «σημαία» με τον Ήλιο της Βεργίνας. Σκωπτική απάντηση από την Αθήνα.

Ant1news


Προκαλούν και επί ελληνικού εδάφους οι Σκοπιανοί. Ο αντιπρόεδρος της βουλής των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι, φωτογραφήθηκε στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου κρατώντας στα χέρια του την κόκκινη «σημαία» με τον Ήλιο της Βεργίνας.

«Ο αντιπρόεδρος της βουλής - πρώην υπουργός Εξωτερικών- Αντόνιο Μιλόσοσκι, κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα», αναφέρει, μεταξύ άλλων το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Vest των Σκοπίων.

«Μετά από μία ώρα σκληρής αναρρίχησης στους βράχους, πάτησε την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Μέσα στα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές φώναζε και τραγουδούσε. Φυσικά τράβηξε και φωτογραφίες. Ο ίδιος ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, τόνισε ότι τη σημαία που κρατά στον Όλυμπο με τον 16άκτινο ήλιο της Βεργίνας, την έχει πάντοτε μαζί του», γράφει η εφημερίδα.

Υπ. Εξωτερικών:  «Οι Σκοπιανοί εμμένουν στις προκλήσεις τους»

Το “προσκύνημα” του αντιπροέδρου της σκοπιανής Βουλής Αντόνιο Μιλόσοσκι στις κορφές του Ολύμπου, δεν έμεινε αναπάντητο από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Κώστα Κούτρα .

«Ευχαριστούμε τον κ. Μιλόσοσκι που επισκέφθηκε τη χώρα μας, προκειμένου να φωτογραφηθεί, εντός της Ελλάδας, με τον Ήλιο της Βεργίνας, ένα ελληνικό εθνικό σύμβολο.  Δεν τον παροτρύνουμε, όμως, να το κάνει και στη χώρα του, καθώς αυτό θα συνιστούσε ακόμα μία παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και του Μνημονίου Πρακτικών Μέτρων» δήλωσε ο κ. Κούτρας.  Ταυτοχρόνως, υπογράμμισε πως «οι προκλήσεις μπορεί να δικαιώνουν τις ελληνικές θέσεις απέναντι σε κάθε είδους αλυτρωτισμό, αλλά δεν βοηθούν κανέναν. Και σίγουρα όχι την πΓΔΜ και το λαό της».

Για μιά ακόμη φορά, την ώρα που στη Νέα Υόρκη βρίσκεται η πολιτική αφρόκρεμα του πλανήτη για την Ολομέλεια του ΟΗΕ, όπου φυσικά δίνουν και παίρνουν οι συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, οι Σκοπιανοί δείχνουν ότι εμμένουν στις αλυτρωτικές θέσεις τους.