X

Πυρομαχικά στους Κούρδους στο Ιράκ στέλνει η Ελλάδα

Με πυρομαχικά θα ενισχύσει η Ελλάδα τις κουρδικές δυνάμεις που μάχονται κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στο Ιράκ. Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πολιτικό προϊστάμενο του αμερικανικού στρατού.

Ant1news



Την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις που πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της συμμετοχής της χώρας μας στη διεθνή συμμαχία κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό κράτος».

«Η Ελλάδα χαιρέτισε τη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS, στην οποία μετέχει πολιτικά, μέσω της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, και σε στρατιωτικό επίπεδο - μετά και από σχετική εισήγηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας - με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Η απειλή των τζιχαντιστών για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πολιτικό προϊστάμενο του αμερικανικού στρατού, Τζον Μακ Χιου, τον οποίο θα συναντήσει στις 11 το πρωί της Πέμπτης.