X

Μέχρι τέλος του έτους τριμερής Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδος σε επίπεδο ΥΠΕΞ

Σύμφωνα με τοον Ευάγγελο Βενιζέλο οι συζητήσεις των Γραμματέων κινήθηκαν στο πλαίσιο της τριμερούς του Καΐρου, με γνώμονα την προάσπιση της ασφάλειας στην περιοχή.

Ant1news

Του Γιώργου Βλαβιανού

Μέχρι τέλος του έτους ενδεχομένως να διεξαχθεί, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, τριμερής συνάντηση Ελλάδος, Ισραήλ και Κύπρου, στην Αθήνα. Αυτό δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από συνάντηση που είχε με τους Γενικούς Γραμματείς των τριών υπουργείων, αμέσως μετά τη δική τους συνεδρίαση.

Όπως επεσήμανε, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών οι συζητήσεις των Γραμματέων κινήθηκαν στο πλαίσιο της τριμερούς του Καΐρου, με γνώμονα την προάσπιση της ασφάλειας στην περιοχή κι εστίασαν σε όλα τα ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Αναστάσιος Μητσιάλης, είχε επίσης διμερείς διαβουλεύσεις  με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Πρέσβη κ. Nισσίμ Μπεν Σιτρίτ που κάλυψαν ευρύ φάσμα θεμάτων διμερών σχέσεων.

Μετά την ολοκλήρωση των διμερών πολιτικών διαβουλεύσεων ακολούθησε η τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρέσβη κ. Αλέξανδρο Ζήνωνα.