X

«Συντηρούν» την ένταση στο Αιγαίο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Για «θερμό επεισόδιο» κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδοντας πως ελληνικό πλοίο μπήκε στα τουρκικά ύδατα και παρενόχλησε τούρκους ψαράδες.

Ant1news

Για «κρίσιμες στιγμές στο Αιγαίο» κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδοντας πως ελληνικό πλοίο παρενόχλησε τουρκικό αλιευτικό.

Αν και αυτού του είδους τα επεισόδια είναι συχνά στο Αιγαίο, ο τουρκικός τύπος θέλησε να σηκώσει λίγο πιο ψηλά το θέμα, λόγω της έντασης που υπάρχει έτσι κι αλλιώς στη Μεσόγειο.

Έτσι λοιπόν μεταδίδεται ότι χθες γύρω στις 15:00, πλοίο του Ελληνικού Λιμενικού, ερχόμενο από την Κω, στην περιοχή Τσατάλ Αντά και Τοπάν Αντά απέναντι από το Τουργκουτρέις, εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και παρενόχλησε, επί 2 ώρες, τους Τούρκους ψαράδες, ζητώντας τους να αποσυρθούν προς το Τουργκουτρέις και το Ακγιαρλάρ.

Δύο τουρκικά πολεμικά πλοία, που ήρθαν στην περιοχή από το Ακσάζ της Μαρμαρίδας, παρενέβησαν. Τα τουρκικά πολεμικά πλοία κάποιες στιγμές ήρθαν μύτη με μύτη με το ελληνικό πλοίο και πλησιάζοντας στα 30 μέτρα, πέρασαν με ταχύτητα από δίπλα του.

Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια το πλοίο του Ελληνικού Λιμενικού αποχώρησε από τα τουρκικά ύδατα και αποσύρθηκε στην Κάλυμνο.