X

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και στη Σύνοδο για τους τζιχαντιστές ο Βενιζέλος

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ και στη Σύνοδο του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών.

Ant1news



Στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ την Τετάρτη θα λάβει μέρος στη Σύνοδο του συνασπισμού των χωρών κατά του ISIS («Ισλαμικού Κράτους»).

Οι εργασίες της Συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ θα ξεκινήσουν με τη συνάντηση της Επιτροπής ΝΑΤΟ - Ουκρανίας και θα συνεχιστούν με τη συνάντηση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου Υπουργών.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος θα λάβει μέρος στη συνάντηση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου με τα κράτη που εξετάζουν τη συμμετοχή τους στην επιχείρηση Resolute Support στο Αφγανιστάν. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Ακολούθως, την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του συνασπισμού χωρών κατά των τζιχαντιστών της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» (ISIS), η οποία πραγματοποιείται επίσης στις Βρυξέλλες.

Κατόπιν, ο κ. Βενιζέλος θα αναχωρήσει για τη Βασιλεία της Ελβετίας, προκειμένου να λάβει μέρος στην Υπουργική Συνάντηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), του οποίου την προεδρία έχει αναλάβει η Ελβετία για το 2014.

Ο κ. Βενιζέλος θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει ο Πρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της Ελβετίας, Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ, στο οποίο θα συζητηθεί η κρίση στην Ουκρανία και ο ρόλος του ΟΑΣΕ στη διένεξη. Την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια της Συνόδου.