X

Για όλη την ατζέντα συζήτησαν Σαμαράς και Νταβούτογλου

Για σημεία σύγκλισης στις συνομιλίες Σαμαρά-Νταβούτογλου έκανε λόγο το υπουργείο Εξωτερικών. Κοινό ανακοινωθέν το Σάββατο.

Ant1news



Μία πρώτη συζήτηση για την ατζέντα του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το πρωί στις 10:00, είχαν σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση, που μετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Ευάγγελος Βενιζέλος και Μεβλούτ Τσαβούσογλου αντίστοιχα, έγινε μία σύντομη κουβέντα για τα ελληνοτουρκικά και όλα τα υπόλοιπα θέματα που θα απασχολήσουν το 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο πραγματοποιείται σε μια περίοδο αυξημένης προκλητικότητας από την πλευρά της γείτονος.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε αργά το απόγευμα από το υπουργείο Εξωτερικών, υπάρχουν σημεία σύγκλισης στις συνομιλίες μεταξύ Σαμαρά και Νταβούτογλου. Επίσης όπως έγινε γνωστό θα υπάρξει αύριο κοινό ανακοινωθέν.



Τα σημεία σύγκλισης είχαν επιβεβαιωθεί στη συνάντηση Βενιζέλου-Τσαβούσογλου στην Άγκυρα και θα ανακοινωθούν μάλλον το Σάββατο κατά την συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Συμβουλίου Συνεργασίας.



Σήμερα στις 20:30 οι δύο πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών θα απευθύνουν χαιρετισμό στο «Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος - Τουρκίας» και θα ακολουθήσει δείπνο των δύο αντιπροσωπειών.









Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.



Ο κ. Παπούλιας επεσήμανε την ανάγκη για καλή γειτονία, με τον Αχμέτ Νταβούτογλου να συμφωνεί λέγοντας ότι «όλα μπορούν να αλλάξουν όχι όμως η γεωγραφία».