X

«Ξεμπλόκαρε» το ψήφισμα στο αμερικανικό Κογκρέσο για την 25η Μαρτίου

Ευτυχή κατάληξη στη Γερουσία είχε η «δέσμευση» από τον γερουσιαστή Dan Coats του ετήσιου ψηφίσματος για την Εθνική Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

Ant1news

Αίσιο τέλος είχε στην αμερικανική Γερουσία η υπόθεση της δέσμευσης του ετήσιου ψηφίσματος για την 25η Μαρτίου, μετά την επιστολή του Πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ κ. Χρ. Παναγόπουλου.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας, κατόπιν συνεννόησης με την Αθήνα, απηύθυνε σήμερα επιστολή προς τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή της Ιντιάνα, Dan Coats, στην οποία υπογραμμίζει τη συνεισφορά της Ελλάδας, χώρας μέλους της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, επισημαίνει τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της αυξημένης ροής λαθρομεταναστών.

Ειδικά όσον αφορά στη λαθρομετανάστευση, αναφέρεται στο έργο που καταβάλλεται από ελληνικής πλευράς για τη διαχείριση του φαινομένου, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο. Μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνει το εξαίρετο επίπεδο διμερούς συνεργασίας με τις ΗΠΑ, και την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει ελληνική πλευρά στις διατλαντικές σχέσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι  ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής είχε δεσμεύσει το ψήφισμα (απαιτείται ομόφωνη συναίνεση) λόγω των πρόσφατων ελληνικών δηλώσεων περί μετανάστευσης.