X

Συνάντηση Καμμένου με τον Ρώσο ομόλογό του

Συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού είχε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος. Τι είπε για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τι θεωρεί μεγάλη απειλή.

Ant1news

Του Αχιλλέα Πατσούκα

Ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του τόνισε ότι επιβεβαιώθηκαν οι φιλικές σχέσεις των δυο χωρών και πρόσθεσε ότι τα προγράμματα αμυντικής συνεργασίας που ήδη υπάρχουν συνεχίζονται. «Ελλάδα και Ρωσία είναι δυο χώρες με ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος τόνισε ότι θα υπάρχουν συντηρήσεις των υφισταμένων προγραμμάτων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων «για τη μεγάλη απειλή που υπάρχει για όλους και για τη Ρωσία και το ΝΑΤΟ και αφορά τον ισλαμικό φονταμενταλισμό της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Αφρικής».

«Θέση της Ελλάδας, την οποία εξέφρασα προς τον κύριο υπουργό και στο παρελθόν τις εξέφρασα και προς το ΝΑΤΟ, είναι ότι ο εχθρός είναι κοινός. Είναι η τρομοκρατία. Άρα πιστεύουμε πως ήλθε η στιγμή να υπάρξει συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτή την απειλή. Εμείς ως φίλοι της Ρωσίας, αλλά και ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα κάνουμε τα πάντα».

Σε ερώτηση για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή η θέση της κυβέρνησης είναι κατά αυτών. «Η ελληνική κυβέρνηση έκανε τα πάντα προκειμένου αυτές οι κυρώσεις να σταματήσουν για το καλό όλων. Οι κυρώσεις που έλαβε η Ευρώπη κατά της Ρωσίας, έπληξαν και την Ευρώπη. Η Ελλάδα με τις κυρώσεις αυτές πλήρωσε πολύ ακριβό τίμημα. Θα προσπαθήσουμε με όποιες δυνάμεις έχουμε να βοηθήσουμε στο να σταματήσουν οι κυρώσεις για το καλό της Ρωσίας και της ΕΕ».

Λίγο αργότερα ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο, ενώ θα παραστεί στη διάσκεψη «Διεθνής Ασφάλεια - Προκλήσεις και Προοπτικές», κάτι που προκαλεί ερωτηματικά στην Ουάσιγκτον και στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.