X

Σκληρή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση Ξηρού

Οργισμένη αντίδραση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το νομοσχέδιο για κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

Ant1news

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ένα 24ωρο πριν ο υπουργός Εξωτερικός Νίκος Κοτζιάς συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι στην Ουάσιγκτον.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράζει την ανησυχία του για την προτεινόμενη ελληνική νομοθεσία που θα μπορούσε, όπως λέει, να οδηγήσει σε πρόωρη αποφυλάκιση καταδικασμένων τρομοκρατών που ευθύνονται για πολλαπλές επιθέσεις.

Συγκεκριμένα ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Ανησυχούμε για το γεγονός ότι η προτεινόμενη ελληνική νομοθεσία που στοχεύει στη βελτίωση της τύχης των κρατουμένων με θέματα υγείας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρη αποφυλάκιση καταδικασμένων τρομοκρατών που ευθύνονται για πολλαπλές επιθέσεις, τα τελευταία 27 χρόνια, σκοτώνοντας Αμερικανούς και άλλους ανθρώπους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα έχουν εργαστεί για καιρό από κοινού για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ελπίζουμε ότι αυτό θα παραμείνει ένα κοινό σημείο στη συνεργασία μας.

Η ανησυχία μας για την προτεινόμενη ελληνική νομοθεσία δεν αποτελεί απλά ένα ζήτημα της επώδυνης ιστορίας. Οι απελευθερωθέντες τρομοκράτες εφόσον δεν είναι υπό περιοριστικούς όρους, όπως ο κατ οίκον περιορισμός, θα είναι σε θέση να συνεχίσουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια.

Ο Σάββας ξηρός είχε καταδικαστεί για πολλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων του Γουίλιαμ Νορντίν και του Ρόναλντ Στιούαρτ. Έχει επίσης καταδικαστεί για πολυάριθμες απόπειρες δολοφονίας. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ολοκληρώσει την ποινή που του επιβλήθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη».