X

Ήσυχος: Δείγμα ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού οι δηλώσεις Γκάουκ

Είναι μια "αποστομωτική απάντηση σε όσους ισχυρίζονται πως η διεκδίκηση από την πλευρά μας των οφειλών της Γερμανίας αποτελεί πράξη που στρέφεται κατά της Γερμανίας", δήλωσε.

Ant1news

Δείγμα του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος τα όσα είπε ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, σε συνέντευξη του στην Sueddeutsche Zeitung, για τις πολεμικές αποζημιώσεις εκφράζοντας την υποστήριξή του προς τα αιτήματα της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκάουκ είπε: «Τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, αποτελούν μια συμβολή στην προσπάθεια που και εμείς κάνουμε να κλείσουν οι πληγές του παρελθόντος διατηρώντας την ιστορική μνήμη σαν πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον, για μια Ευρώπη χωρίς σκιές από το παρελθόν, που θα κοιτάζει κατάματα την ιστορία της, χωρίς ενοχικά συμπλέγματα» και πρόσθεσε:  

«Τα όσα είπε ο Γερμανός πρόεδρος είναι ένα δείγμα του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού. Είναι, όμως, και μια αποστομωτική απάντηση σε όσους ισχυρίζονται πως η διεκδίκηση από την πλευρά μας των οφειλών της Γερμανίας από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτελεί πράξη που στρέφεται κατά της Γερμανίας. Κάθε άλλο, είναι μια πράξη προσέγγισης και αλληλοκατανόησης με τον γερμανικό λαό, με τον οποίο ο ελληνικός λαός έχει δεσμούς που δεν κατάφερε ούτε ο ναζισμός να διασπάσει οριστικά».