X

Ανθελληνικές δημοσιογραφικές προκλήσεις από τα Σκόπια

Νέο κρούσμα προπαγάνδας από τον κρατικό σταθμό, που ενέπλεξε την Ελλάδα στα επεισόδια του Κουμάνοβο, μέσω δήθεν δηλώσεων της Μαντλίν Ολμπράιτ . Αυστηρή απάντηση από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ant1news

Του Γιώργου Βλαβιανού

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της πΓΔΜ προέβαλε χθες ρεπορτάζ που με προκλητικό τρόπο επιχείρησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μαντλίν Ολμπράιτ, κατά τη διάρκεια ομιλία της στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins υπονόησε ανάμειξη της Ελλάδας στα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στο Κουμάνοβο.

Οι αιτιάσεις των Σκοπίων αναπαρήχθησαν, δυστυχώς, στο διαδίκτυο και από ελληνικής πλευράς. Ρωτήσαμε τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Κωστή Κούτρα ο οποίος μας είπε: “Προκαλεί αποτροπιασμό και οργή η γελοία και ανενδοίαστη προσπάθεια εμπλοκής της Ελλάδας στα τραγικά γεγονότα του Κουμάνοβο. Η εξοργιστική αυτή προσπάθεια είναι ενδεικτική του τρόπου λειτουργίας των ΜΜΕ στη γειτονική χώρα. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι συμμεριζόμαστε τις απαράδεκτες προσωπικές εκτιμήσεις της κυρίας Ολμπράιτ ως προς το ζήτημα της ονομασίας”.  

Στο Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ απομαγνητοφώνησαν την ομιλία της Μαντλίν Ολμπράιτ και ενώ πράγματι λέει πολλά απαράδεκτα για το όνομα της πΓΔΜ, καθώς και για τον «Ήλιο της Βεργίνας» την οποία ονομάζει Vergilia,  πουθενά δεν συνδέει την Ελλάδα και τους Έλληνες με τα επεισόδια στο Κουμάνοβο.