X

Τι θα συζητήσουν Τσίπρας-Πούτιν

Η ατζέντα της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, την Παρασκευή, στην Αγία Πετρούπολη.

Ant1news


Την κατάσταση στην Ελλάδα και την πορεία της υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου, που θα διέρχεται από ελληνικό έδαφος, θα συζητήσουν, την Παρασκευή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αλέξης Τσίπρας στην Αγία Πετρούπολη όπως είπε ο Γιούρι Ουσακόφ, ο βοηθός επί διεθνών ζητημάτων του Ρώσου Προέδρου.

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας «είναι ένα από τα φλέγοντα ζητήματα» σημείωσε ο κ. Ουσακόφ και πρόσθεσε πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός, μου φαίνεται ότι αναμφίβολα θα ενημερώσει την ηγεσία μας για τις περιπέτειες στις σχέσεις με τη Γερμανία, την ηγεσία της ΕΕ, όλα αυτά είναι τώρα επίκαιρα».

Σχολιάζοντας τις εικασίες περί ενδεχόμενης οικονομικής βοήθειας της Ρωσίας προς την Ελλάδα επεσήμανε ότι στη συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, θα συζητηθούν «διάφορα ζητήματα» .

«Στο βαθμό που οι σχέσεις μας με την Ελλάδα είναι παραδοσιακά θετικές, εποικοδομητικές και φιλικές, νομίζω ότι υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα θα διεξαχθεί η συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα», συμπλήρωσε ο κ. Ουσακόφ .

Κεντρικό θέμα στις διαβουλεύσεις των ηγετών Ελλάδας και Ρωσίας, θα είναι ο αποκαλούμενος, στη Ρωσία, Turkish Stream.

«Θα συζητηθούν η πορεία της υλοποίησης των συμφωνιών, που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργό στη Μόσχα, διάφορες πλευρές των διμερών εμπορικών-οικονομικών σχέσεων, η πορεία της υλοποίησης των κοινών έργων υποδομής στον τομέα της μεταφοράς φυσικού αερίου, μεταξύ άλλων και ζητήματα, που σχετίζονται με τον Turkish Stream», διευκρίνισε ο Γιούρι Ουσακόφ ενώ δεν απέκλεισε «να υπογραφούν και κάποιου είδους συμφωνίες».¨

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Γ. Σταθάκη, Π. Λαφαζάνη, Ν. Βαλαβάνη, Κ. Ήσυχο, και Γ. Σακελλαρίδη, στελέχη της κυβέρνησης, καθώς και από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών.

Στη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ θα υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων υπουργών και των Ρώσων ομολόγων τους, ενώ θα υπάρξουν συναντήσεις των ελλήνων επιχειρηματιών με ρωσικές επιχειρήσεις.