X

ΥΠΕΞ για Μιλόσοσκι: Ληγμένα τα υποπροϊόντα του σκοπιανού αλυτρωτισμού…

Με ένα καυστικό σχόλιο στο Twitter το ελληνικό ΥΠΕΞ "τρολάρει" την συμπεριφορά του αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Ant1news

"Ημερομηνία λήξης υποπροϊόντων σκοπιανού αλυτρωτισμού έχει παρέλθει. Χρήση και άκριτη κατανάλωσή τους έχει επικίνδυνες παρενέργειες": Mε αυτό το tweet, μία μέρα μετά, και αρκετή δόση καυστικού χιούμορ με δύο αποδέκτες σχολίασε, σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών τη συμπεριφορά του αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι σε συγκέντρωση ομογενών του στον Καναδά.

Ο Μιλόσοσκι εμφανίστηκε στην εκδήλωση και απηύθυνε ομιλία ενώ στεκόταν μπροστά στην ψευδεπίγραφη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, αλλά και σε χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας».  

Το τελευταίο διάστημα ο αντιπρόεδρος της βουλής των Σκοπίων, προκαλεί συστηματικά συμμετέχοντας σε εθνικιστικές εκδηλώσεις φανατικών συμπατριωτών του και βγάζοντας φωτογραφίες με την κόκκινη σημαία στα χέρια, παραβιάζοντας την Ενδιάμεση Συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων του 1995,  σύμφωνα με την οποία οι γείτονες δεσμεύονταν να σταματήσουν την χρήση του συμβόλου του Ήλιου της Βεργίνας.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Μιλόσοσκι με φίλους του, ανέβηκαν στον Όλυμπο και φωτογραφήθηκαν με την ψευδεπίγραφη σημαία. Το ίδιο έκανε και στις αρχές του καλοκαιριού όταν «κατέκτησε» κορυφή βουνού στο κεντρικό τμήμα των Σκοπίων.